04 september 2009


Tillbaka i Åbo efter tre dagars resande. Den här gången var vi på ett företagsbesök till Tartu i Estland. Onsdag eftermiddag startade vi, sex studerande plus våra två lärare, mot Helsingfors. Sov på båten och körde på morgonen de två och en halv timmarna till Tartu och BD Möblers fabrik. Vi var i Östeuropa och det märktes. Utifrån kunde jag aldrig ha trott att denna byggnad innehåller en fabrik som tillverkar högklassiga möbler, men så är det här.Vi hann också med ett besök till Tartus konsthögskola där de också har en möbelinriktad linje. Men de verkar koncentrera sig mest på konst och olika sorter av restaurering. Men mycket intressant att få se runt i skolan och se vad de håller på med där.

Tillbaka till Tallin igen och vi hann gå en sväng i Gamla stan, fastän alla nog var ganska trötta. Tillbaka till båten och Finland.


Före vi åkte tillbaka till Åbo tog vi oss en sväng via företaget Martela ochderas möbelfabrik i Nummela. Mycket annorlunda än i Estland och man bli bara chockad över hur stora skillnader vi har i arbetsförhållanderna här i Finland.

Så en mcket lyckad resa trots det intensiva programmet. Nu borde jag väl vara jätte inspirerad för att börja planer mina produkter för kommande projekt Stockho Furniture Farir) hm..skall väl fösöka sätta igång och låta ideérna flöda!

Trevlig helg alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar