18 november 2009

Julgott

Som sagt så lovade jag er lite gott till julen. Jag tycker väldigt mycket om att baka och pyssla i köket. Och till julen hör det till att fylla kylskåp och skafferi med godsaker, så här får ni några tips.




Leilas Rocky Road

Färdigt på: 40 min
Ingredienser

12 kakor
600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter

Gör så här

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.



Ischoklad

Ljus ischoklad

200 g ljus choklad
100 g kokosfett

Mörk ischoklad

200 g mörk choklad
100 g kokosfett

Ischoklad med mintsmak

200g mörk choklad
100 g kokosfett
2 - 4 droppar pepparmintsolja

Dela chokladen och smält den i vattenbad eller försiktigt i microugn. Lägg chokladen och kokosfett fördelad i små bitar tillsammans och låt bli varmt. Rör om ibland så det blandar sig ordentligt. Vill du ha mintsmak, smaksätt med pepparmintsolja.

Häll smeten i ischokladformar. Ställ ischokladen svalt så snart som möjligt. Förpacka i plastburk. Förvaras i kylskåp.

* * * * *

Smaksätt din ischoklad

Ett bra sätt är att följa receptet för "Mörk ischoklad" ovan och smaksätta på ett lite annorlunda sätt.

Prova att sätta till något av följande:

- rivet skal av en apelsin
eller
- 1 msk snabbkaffe

1 kommentar:

  1. hej tack fö resepten, glömde att fråga efter dem när ja va hos dig :) har superjulstämning redan :D kram kia

    SvaraRadera