Leilas Rocky Road
Färdigt på: 40 min
Ingredienser
12 kakor
600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter
Gör så här
1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).
2. Blanda samtliga ingredienser.
3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.
4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.
Ischoklad
Ljus ischoklad
200 g ljus choklad
100 g kokosfett
Mörk ischoklad
200 g mörk choklad
100 g kokosfett
Ischoklad med mintsmak
200g mörk choklad
100 g kokosfett
2 - 4 droppar pepparmintsolja
Dela chokladen och smält den i vattenbad eller försiktigt i microugn. Lägg chokladen och kokosfett fördelad i små bitar tillsammans och låt bli varmt. Rör om ibland så det blandar sig ordentligt. Vill du ha mintsmak, smaksätt med pepparmintsolja.
Häll smeten i ischokladformar. Ställ ischokladen svalt så snart som möjligt. Förpacka i plastburk. Förvaras i kylskåp.
* * * * *
Smaksätt din ischoklad
Ett bra sätt är att följa receptet för "Mörk ischoklad" ovan och smaksätta på ett lite annorlunda sätt.
Prova att sätta till något av följande:
- rivet skal av en apelsin
eller
- 1 msk snabbkaffe
hej tack fö resepten, glömde att fråga efter dem när ja va hos dig :) har superjulstämning redan :D kram kia
SvaraRadera