25 januari 2010

Söndagsmiddag och Müsli

Det verkar vara maten som inspirerar just nu, både syster och kusin satsade på stort med maten i dag. Det gjorde inte jag i dag, A fick stå för det., Men i går fixade vi en supergod söndagsmiddag. Sällan man kommer på att laga fisk, blir mest hemma hos mamsen som det äts. Men det här var resultatet i går.

Lax i ugn med ris och pestosås, hur enkelt som helst och smaskens!


I år gav jag bort hemlagad Müsli åt nära och kära till jul, det är väldigt lätt att göra själv och då vet du precis vad som finns i den. Du kan blanda ner dina favoritnötter, kryddor, och torkade bär eller frukter. Julklappsmüslin hade i sig julkryddor för att passa säsongen.

I lördags gjorde jag en sats åt mig själv och i Müslin la jag;

- havregryn
- solrosfrön
- pecannötter
- cashewnötter
- kanel

- torkade tranbär
- goji bär

Blanda lite olja och sirap i varmt vatten och droppa över blandningen, rör om.

Rosta i ugnen på 125 grader i 15-20 minuter. Rör om några gånger så Müslin inte bränns. Strö till sist ner bären.

2 kommentarer:

  1. Tack för receptet. Din mysli börjar ta slut och tänkte att jag nog ska göra en egen.

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Jag har gett dig en award,
    kika in i min blogg. :)

    Kram, Sonja

    SvaraRadera