12 mars 2010

Apelsinmarmelad

Har inlett helgen med att koka ihop apelsinmarmelad. Blev inspirerad av Hani som även hon kokade ihop marmeladen när hon var hemhemma under sportlovet. Måste bara pröva. Om man tycker om en lite sötare variant så är detta recept perfekt!

Tvätta ca 1,5 kg apelsiner och skär ner dem i önskad storlek (ju mindre bitar desto lenare konsistens). Häll över 1 1/2 L vatten och koka på medelvärme i 40-50 minuter.
Tillsätt 2,3 L strösocker (lite i taget) samt en vaniljstång. Man kan också lägga i 10 stycken nejlikor om så önskas. Koka i 25 minuter på ganska hög värme. Rör om väl.
När marmeladen börjar vara klar lägger man till 1 msk citronsyra och skumma av marmeladen. Ta bort vaniljstången och nejlikorna och fördela i rena burkar.

Kan inte vänta till marmeladen har kallnat och jag får smaka. Skulle även vara smaskens med glass nu när den fortfarande är varm.

Trevlig helg!

1 kommentar:

  1. Tack för tipset! Det där ska jag prova på.

    Samulen

    SvaraRadera