21 oktober 2010

Småbröd med solrosfrön och tranbär

En effektiv morgon med möte och smått klarnande planer om resten av hösten resulterade i en väldigt ineffektiv eftermiddag. Och eftersom inget annat lockar så ställde jag mig i köket och bakade de här fina småbröden. Det går på ett vips och så är det klart. Gillar dessa eftersom de inte är så där supersöta. Perfekt till kaffet!

125 g rumstempererat smör eller margarin
2 1/2 dl farinsocker
1/2 dl strösocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk salt
1 1/2 dl solroskärnor
1 1/2 dl torkade tranbär

Vispa smör och farin- och strösocker poröst. Tillsätt ägget och de andra ingredienserna. Klicka ut degen på en plåt och grädda 15 - 18 minuter i 175 grader.


Solroskärnorna och tranbären kan bytas ut till det du själv tycker bäst om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar