15 januari 2011

Lite mera info

Jag tänkte så här. Eftersom bloggen i några månader framöver till 90 % kommer att handla om mina ups and downs med examensarbetet så kanske ni som läser vill veta exakt vad det är jag håller på med.

Min uppdragsgivare för examensarbetet är Unikulma och det jag skall göra är en sänggavel av skrot. Redan innan jag fick denna uppgift visste jag att jag ville arbeta med återanvändning. Hade dock en del problem med att hitta företag eller uppdragsgivare att jobba med. Från skolans sida är det rekomenderat att ha en uppdragsgivare och det ville jag också ha så att man kan utgå ifrån en konkret uppgift med arbetet.

Före julen tog butikschefen för Unikulma i Åbo kontakt med skolan och frågade om det eventuellt fanns någon studerande som var intresserad av att göra en sänggavel för dem av återanvänt material. Min lärare tänkte direkt på mig och så var det klart.

Träffade Gun från Unikulma före jag åkte på jullov och fick mera information om vad själva arbetet skulle går ut på. Och så fick jag stress. Det visade sig att sänggaveln skall vara med på en inredningsmässa som ordnas här i Åbo och datumet för mässan är 4-6.2.2011. Vilket i sin tur betyder att då skall gaveln vara klar. Ingen panik tänker jag.

Så när alla andra på min årskurs fortfarande håller på med sina fördjupade studier svettas jag med examensarbetet. Men jag tänker positivt, efter den 4.2 har jag all tid i världen att gör den skriftliga delen och då svettas alla andra med sina examensarbeten.

Nu är jag alltså i det skedet att det är ca 2,5 veckor tills jag skall vara klar och sängen ställs ut på mässan. Jag har i princip fått fria händer bara jag använder mig av någon sorts skrot. Sänggaveln skall väcka uppmärksamhet och vara ett konstverk. Något annorlunda helt enkelt.

Jag har fått stommen för sänggaveln av Unikulma så min uppgift är att "bygga på" med det material jag har. Denna vecka har jag klätt över stommen med läder som inte går att sälja pga. av dålig kvalitet. Nu är tanken att fästa skrotet i ett nät som läggs över en del av stommen. Men hur slutresultatet blir har jag inte den blekaste aning om. Det visar sig med tiden.

Min uppdragsgivare vet inte alls vad jag håller på med och hur långt jag har kommit. Hon har nämligen haft semester och är tillbaka i Finland på måndag. Jag fasar för att ringa henne. Tänk om hon inte alls tycker om det jag har gjort och hur jag har tänkt.

Så nu har jag två intensiva veckor att se fram emot. Det är ett roligt projekt, men jag har aldrig tidigare arbetat med de material jag har och i och med att detta är mitt examensarbete har jag superhöga krav på mig själv och är rädd att misslyckas.
3 kommentarer:

 1. Duktiga du, det låter jättespännande! Jag ser framemot att se slutresultatet! :) Lycka till! Kramis

  SvaraRadera
 2. Jag väntar på att få se resultatet sen! ;)
  Har själv planerat att göra en sänggavel, dom är ju så dyra i butikerna..

  SvaraRadera
 3. Häftigt!:) de blir säkert superbra!

  SvaraRadera